Вт. Апр 30th, 2024

Маючи розмову з представником медіа бізнесу, власником рекламної компанії і ще декількох медійних та виробничого підприємства, не в якості кореспондента UkrNews24, а як із колегою і другом, не можливо було утриматися, щоб не поділитися думками і враженнями від цієї розмови.

Враження було гнітюче: «За тривалий час перебування у легальному бізнесі цей рік видався найскладнішим. Ми вперше зустрічаємо Новий рік з мінусом. Можна уявити наскільки складна ситуація у малого бізнесу, якщо він не те, що не замовляє рекламу, а навіть відмовляється від уже готового продукту».

Організація бізнесу на заході України, хоч криво, але нагадує європейську – перевага надається малому і середньому підприємництву, менша роль монополії, відносна самостійність кожної бізнесової структури і відсутність, відповідно, єдиного центра, до якого стікаються всі фінансові ресурси. За такої системи вкрасти чи збагатитися комусь одному важко. Тому із самого початку приходу влади Януковича було поставлене завдання відібрати, і рейдерськи захопити, всі більш-менш вагомі підприємства. На плаву лишилися ті, що погодилися співпрацювати із Партією регіонів і платити за регіональну «кришу» свій податок – неофіційний. Інші, не вбачаючи можливості працювати в Україні, згорнули свій бізнес і виїхали за кордон. А це втрачені робочі місця, зменшення податкових доходів і ріст ВВП, яким так хвалиться Азаров, лише за рахунок інфляційних процесів, а не реального виробництва. Відтак, самостійного бізнесу в Україні немає.

Про державні установи говорити взагалі не приходиться. Всі дозвільні структури працюють лише на те, щоб «викачати» з населення гроші офіційним і неофіційним шляхом.

Завдання стоїть довести бізнес у західних регіонах до нуля, людей до відчаю, щоб вони за честь і радість мали продатися хоч за 200 грн. на наступних виборах. В такому стані людина, або деградує, або починає боротися — вже не так за своє майбутнє, як за майбутнє своїх дітей. Схід деградував. Надія на Захід.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x