Notice: Undefined index: wc_confirm_rate_edit in /home/ukrnews/web/ukrnews24.com/public_html/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1197
Піца – ідеальна страва для вечері та сімейного свята
Вт. Окт 22nd, 2024

Історики продовжують сперечатися про те, де вперше з’явилася улюблена страва, яку готують з м’ясом та ковбаскою, томатами та сиром, грибами та куркою, ананасом та оливками. Перераховувати можна довго – у кожного свій улюблений смак піци. Тепер її можна замовити на сайті MonoPizza, вибравши з наданого асортименту.

Цікаві відомості про піцу

  1.  Вперше піцу назвали піцею 997 року до нашої ери на південному узбережжі Італії.
  2. У 1835 році знаменитий письменник Олександр Дюма на їжу бідних жителів міста: у літню спеку вони із задоволенням поглинали велику кількість кавунів, а взимку найчастіше готували піцу. Скуштувавши страву, мосьє Дюма став його шанувальником на все життя.
  3. 1962 року в Канаді грек Сем Панопулос відкрив власну піцерію. Саме він винайшов піцу з «гавайську піцу», яку в 2014 році журнал «Time» включив до списку найпопулярніших. До речі: самі італійці начинку з сиру, ананасів, курки та морепродуктів, присмачену білим соусом, люблять не сильно і готують дуже рідко.
  4. Своїм рецептом піца «Маргарита» завдячує королеві Маргариті. Коли високородна дама побажала спробувати «їжу бідних», до традиційних помідорів та оливкової олії додали ще низку інгредієнтів, щоб «ушляхетнити» її смак. Після цього «модифіковану» страву почали називати на честь королеви – «Маргаритою».
  5. У 1738 році в Неаполі відкрилася перша піцерія. Нині їх на батьківщині улюбленої страви понад вісімсот.
  6. У 1987 році піцу полюбили герої мультсеріалу «Черепашки ніндзя», а за ними – діти, яким подобався мультфільм.
  7. Трудову кар’єру в піцерії починали багато знаменитостей. Наприклад, Жан-Клод Ван Дамм був рознощиком піци, а Стівен Болдуїн служив касиром.
  8. 1962 — час появи замороженої піци. На щастя для її шанувальників, за страву взялася Роза Тотіно і зробила досить смачною.
  9. Суботній вечір – вечір сімейного спілкування та вечері з піцою. Звернувшись за посиланням https://dnipro.monopizza.com.ua/, її можна замовити додому та насолоджуватися тихим вечором із близькими людьми.

Топ-5

  1. Класика. Піца «Маргарита». Головні інгредієнти мають кольори, що збігаються з державними кольорами прапора: зелений – листя базиліка, білий – сир «Моцарелла», червоний – колір стиглих томатів.
  2. Традиції. «Неаполітанська». Саме ця піца найбільше сподобалася автору «Трьохмушкетерів» у Неаполі. Її витончений смак письменник наголосив насамперед.
  3. «Чотири сири» – класичний рецепт отримав новий смак завдяки поєднанню прекрасних сирів: «Скаморця», «Моцарелла», «Рікотта», «Горгонзола».
  4. Чотири сезони. Піца поєднує смак чотирьох різних продуктів, що символізують пору року. Зима – гриби печериці. Весна – набір морепродуктів. Літо – ковбаски. Осінь – яскраві червоні томати.
  5. Гавайська — придумана греком, який живе в Канаді. Екзотична начинка дуже подобається більшості шанувальників італійської страви.

У піцерії «MonoPizza» можна замовити будь-яку з «переможниць», а окрім неї – багато різноманітних смачних видів італійських коржів з різноманітною начинкою.

Святкова вечеря з піцою

Щоб вечеря стала святковою, до піци можна подати вино:

  • До м’ясної начинки піци Пепероні подають насичені червоні вина: Пінотаж, Бордо, Каберне Совіньйон.
  • Піца з куркою, ананасами та білим соусом чудово поєднується з білими або рожевими винами з глибоким смаком, наприклад Сухий Рислінг.
  • Для піци з рибою чи морепродуктами оптимально підійдуть біле Шардоне чи Шаблі.
  • Овочева та сирна начинка чудово гармонує з Шардоне.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x