Чт. Апр 18th, 2024

Як тільки завершується пора посіву і посадок, настають найбільш нелегкі дні для дачників, а саме прополка. Звісно, якщо ви користуєтесь кількома грядками для душі і вирощуєте лише свіжу зелень, це не проблема. А от власникам ділянок площею 20-30 соток доведеться попотіти, аби позбавитись від бур’янів і виростити хороший урожай. Не встигнете ви прополоти город від зайвої рослинності, як через кілька днів грядки знову повні шкідливою травою. Аби не провести все літо у марній праці, краще використовувати спеціальні засоби. Варто підібрати гербіциди від бур’янів в YaskravaKlumba і насолоджуватись улюбленою справою. Ці хімічні речовини знищують небажану рослинність на вашій ділянці, тим самим економлять ваші сили і час. Бур’яни відбирають корисні речовини і вологу, знижують врожайність, поширюють різні захворювання і шкідників. Саме тому варто застосовувати хімічні засоби для їхнього знищення.

Види гербіцидів і спектр їхньої дії

Жодна земельна ділянка, на якій вирощують урожай, не обходиться без бур’янів. Вони постійно з’являються, а позбутись їх буває надзвичайно складно. Якщо вам набридло вручну боротись з бур’янами, варто задіяти важку артилерію, а саме гербіциди. Цими хімічними засобами обприскують і запилюють рослини, а також їх вносять у ґрунт, що перешкоджає проростанню шкідливої рослинності. Вони забезпечують вам багатий і якісний урожай, оскільки не становлять небезпеку для городніх культур. Ви зможете обробляти свою ділянку, не переймаючись лишніми клопотами. Асортимент гербіцидів доволі великий. На сьогоднішній день виділяють такі групи засобів для боротьби з бур’янами:

  • системні – такі гербіциди діють на всі частини шкідливої рослини, зокрема коріння, стебла, листки. Це надзвичайно ефективні хіміками, які добре себе зарекомендували на практиці. Потрапляючи на листя, системні гербіциди пересувають судинною системою бур’яну і сприяють його загибелі;
  • ґрунтові – вони вводяться безпосередньо в землю. Подібні засоби блокують ріст коріння і проростання насіння;
  • селективні – працюю вибірково. Такі засоби вражають лише певні види бур’яну і не діють на інші.

Якому гербіциду віддати перевагу, вирішують в кожному окремому випадку. Це залежить від особливостей ділянки, вирощуваної городини і самого бур’яну. Завдяки великому асортименту хімічних речовин, вдається вдало підібрати препарат для досягнення максимального ефекту.

Особливості застосування засобів для боротьби з бур’янами

Гербіциди мають різний спосіб дії на рослину. Одні з них повністю випалюють все, чи то городні культури, чи бур’яни. Це гербіциди суцільної дії. Їх варто використовувати по доріжках, вздовж парканів. Також вони стають ефективним інструментом у боротьбі з бур’янами, які важко знищити, і на цілком закинутих і недоглянутих ділянках. Гербіциди вибіркової дії знищують шкідливу рослинність і не зачіпають овочі, фрукти і ягоди. Застосовувати їх обережно, адже неправильно розраховане дозування може викликати загибель городніх культур. Найбільш поширеними є такі гербіциди:

  1. Раундап. Основна його перевага, що він не шкодить ні ґрунту, ні худобі. Провести посадку культурних рослин можна після обробки землі цим засобом. Препарат знищує бур’яни протягом 8-10 днів. За це період шкідлива рослинність повністю гине і в’яне. Принцип дії направлений на придушення синтезу амінокислот у бур’янів.
  2. Торнадо. Цей гербіцид використовується для знищення шкідливої рослинності у виноградниках і садах. Він ефективний як проти багаторічників, так і однорічних бур’янів, викликає знищення через 7-10 днів після розпилення. Його дія суцільна, тому варто обережно застосовувати його поруч з культурними рослинами.
  3. Ураган. Він прекрасно себе зарекомендував при облаштуванні нових земельних ділянок, обробці ґрунту довкола теплиць, перед засівом трави на газоні. Препарат знищує шкідливу рослинність на постійній основі через 2-3 тижнів після розпилення. Застосовувати його можна протягом всього вегетаційного сезону, а саме від ранньої весни до пізньої осені.
  4. Гліфос. Це ще один надійний засіб знищення бур’янів. Він безпечний для городніх культур, оскільки знищує лише шкідливу рослинність, впливаючи на синтез їхніх амінокислот. позитивний результат спостерігається при обробці як багаторічних, так і однорічних бур’янів.
  5. Селітра. Хімікат високої ефективності, який має різну дію на бур’яни і городні культури. 3 кг препарату розводять у 8-10 л води, після чого отриманим розчином обприскують зарості бур’янів. Селітра спалює шкідливу рослинність, осідає в ґрунті і впливає на городні культури, як добриво.

Гербіциди є ефективним засобом знищення бур’янів. Однак користуватись ними необхідно продумано, адже неправильне застосування може призвести до поганих наслідків. Уважно вивчайте інструкцію і строго дотримуйтесь її, аби не нашкодити городнім культурам.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x