Пн. Апр 29th, 2024

Обережно: інтернет-аферисти полюють на ваші рахунки В Україні кількість ошуканих від інтернет-шахраїв зростає щодня. Правоохоронці фіксують не лише нові випадки, а й нові схеми афер, йдеться в сюжеті ТСН. Аферисти намагаються спіймати українців на гачок за допомогою розпродажів, безкоштовної доставки або ж низьких цін.

«У більшості випадків люди, побачивши вигідну ціну, забувають про елементарні заходи безпеки», — говорить оперуповноважений з боротьби з кіберзлочинами Юрій Дудник. Лише за останні два місяці до київської міліції звернулися 30 людей, ошуканих інтернет-шахраями.

«Знайшов телефон, але набагато дешевший, ніж в магазині. Я зв’язався з людиною, яка запропонувала мені зробити передоплату, через деякий час я не міг повернути ні свій телефон, ні свої кошти», — розповів ошуканий шахраями чоловік. На сьогодні найпоширенішими є два види шахрайства. Перший — фішинг, коли аферисти створюють тимчасові сайти, де розміщують інформацію про дешевий крам.

Другий спосіб – коли махлярі начебто самі хочуть придбати товар. «Пропонують перерахувати грошові кошти на картковий рахунок осіб, дізнаючись про персональні дані, номер рахунку», — зазначив Дудник. Потім шахраї телефонують нібито з банку і кажуть, що чекають надходження, але щоб все правильно завершити, треба прийти до найближчого банкомата. Далі під диктовку псевдо-працівника банку людина натискає цифри і таким чином переводить гроші на чийсь рахунок.

Тобто, люди самі віддають свої гроші. Нещодавно правоохоронці вийшли на одну зі злочинних груп. І говорять, що чим ближче до новорічних свят, то їх стає більше. Раніше повідомлялося, що винахідливі шахраї вже навчилися заробляти на безготівкових переказах.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x