Пт. Апр 19th, 2024

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким пропонується зокрема ввести відповідальність за перешкоджання проведенню антитерористичної операції, пише УНН з посиланням на сайт парламенту.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення боротьби з тероризмом, зареєстрований у ВР групою нардепів, передбачає зокрема внесення змін до Кримінального кодексу України. Так ККУ пропонується доповнити статтею 258-6 “Перешкоджання проведенню проведенню антитерористичної операції”.

Якщо законопроект буде прийнято до під санкції цієї статті підпадатимуть особи, що залучені до проведення антитерористичної операції, посадові і службові особами правоохоронних органів, органів державної влади та місцевого самоврядування, які залишили ввірені їм військову техніку, зброю, інші матеріальні засоби терористам або їх пособникам, якщо це не було зумовлене обстановкою в районі проведення антитерористичної операції. Такі дію пропонують карати позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати посади в органах влади на строк до п’яти років.

Крім того, виконання особами, що залучені до проведення антитерористичної операції, посадовими і службовими особами правоохоронних органів, органів державної влади та місцевого самоврядування вказівок та наказів терористів та їх пособників, якщо це не призвело до загибелі людини, караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати посади в органах влади на строк до двох років.

Якщо такі дії призвели до загибелі людини, то пропонується карати позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати посади в органах влади.

Перехід осіб, що залучені до проведення антитерористичної операції, посадових і службових осіб правоохоронних органів, органів державної влади та місцевого самоврядування на бік терористів та їх пособників, їх добровільна здача в полон терористам та їх пособникам, пропонується карати

позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати посади в органах влади.

Нагадаємо, джерело у Міноборони зазначило, що в день виборів 25 травня АТО пошириться на Донецьк та Луганськ. Раніше в.о. глави держави О.Турчинов закликав мешканців Донецька та Луганська підтримати АТО.

Як відомо, 13 квітня в Україні оголосили антитерористичну спецоперацію з метою врегулювання ситуації в країні, подолання будь-яких проявів сепаратизму з боку радикально налаштованих осіб та недопущення фактів захоплення адміністративних будівель. Особлива увага приділяється таким регіонам, як Донецькому, Луганському та Харківському.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
2 комментариев
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Пастух Казлов
Пастух Казлов
9 лет назад

Пидар Голенко знает законы Украины или он цука паРашист бандит

фенікс
фенікс
9 лет назад

Как прежде рвем миндалины через дупу !!! Не потому, что менее болзненно — а потому, что более привычно…

2
0
Would love your thoughts, please comment.x