Чт. Мар 28th, 2024

Син Пшонки бездумно тринькав мільярди з підпільної Генпрокуратури - ЗМІПідпільна Генпрокуратура під керівництвом сина екс-генпрокурораВіктора Пшонки Артема заробляла мільярди, а сам високопосадовець хвалився, що для нього мільярд готівкою — взагалі ніщо. Про це пише журналіст-розслідувач Володимиром Бойком у журналі «Фокус«.

За його словами, що в підвалі офісу було обладнане сховище, де Пшонка-молодший нібито тримав готівку і золото в злитках. Коли міліція з самообороною майдану нагрянули в офіс, підвал чомусь залишився без уваги. Цим, за словами Бойка, скористалася одна зі співробітниць Пшонки, яка мала ключ від сховища. Домовившись з інкасаторами, вона буквально з-під носа міліції забрала 60 млн грн і кілька десятків золотих злитків.

Про цю історію, можливо, ніхто б ніколи не дізнався, якби не жадібність керівника тіньової ГПУ. Виявилося, що за врятовані багатства ризикова жінка попросила у свого шефа премію, але отримала відмову.

«Їй заявили, що так повинні діяти всі співробітники, адже не дарма ж їй зарплату платили. Після чого жінку виставили за двері», — розповідає Бойко.

Водночас, як розповів виданню один із парламентських друзів Пшонки-молодшого, який побажав залишитися неназваним, гроші той не рахував. Син генпрокурора та керівник тіньової ГПУ міг витратити на туристичний тур € 300 тис. і хвалився, що для нього мільярд готівкою — взагалі ніщо.

Колишній генпрокурор і його син зараз в бігах. Пшонка-старший оголошений в розшук. А от молодшого через наявність у нього депутатської недоторканності силовики все ще не шукають, хоча і обіцяють цим зайнятися найближчим часом.

«Вищевказані особи отримували неправомірну вигоду за порушення замовних кримінальних проваджень (справ), зміна запобіжного заходу з утримання під вартою на менш суворий. Незаконне накладення арешту на майно для його подальшої відміни за винагороду, проведення обшуків з метою залякування, прикриття незаконного бізнесу, а також сприяння «рейдерським» захопленням підприємств, об’єднаних зі зловживанням владою, що спричинило тяжкі наслідки «, — заявляють у прес-службі ГПУ.

Нові подробиці злочинів, у яких підозрюється Артем Пшонка, ГПУ обіцяє оприлюднити не раніше середини літа. Але вже зараз слідчі запевняють, що будуть вимагати максимально можливе покарання для депутата-регіонала — 12 років в’язниці.

Як повідомлялося раніше, син Пшонки за Януковича керував тіньовою Генпрокуратурою і заробив на ній мільярди. У ГПУ підрахували, що тіньова Генпрокуратура Пшонки-молодшого за три роки заробила близько $ 5-7 млрд.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Valera Val
Valera Val
9 лет назад

Думаю ещё не одно такое дело всплывёт. жаль до ума его скорее всего не доведут

1
0
Would love your thoughts, please comment.x