Чт. Апр 25th, 2024

Росія планувала реалізувати в Україні грузинський сценарій і відторгнути Південний Схід України. Тільки після анексії Криму Європа побачила загрозу, яку представляє Путін для світової спільноти. Про це в ефірі телеканалу БТБ заявив Надзвичайний і Повноважний посол Грузії в Україні (1995-2013 рр.) Григол Катамадзе, передає УНН.

“Якби в Криму була активна відповідь з боку України, там пролилася б велика кров. Напевно, на це все розраховувалося. Але після того, як не було протистояння там, подумали, що все зійде з рук. Більше того, у мене таке відчуття, що хотіли пройти маршем і відторгнути весь Південний Схід України. Але не тут-то було. Тут вже зрозуміло було, що і Південним Сходом не обмежаться. Що мова вже йде про набагато більше. І думаю, що реакція не забарилася і з боку Європейського союзу. Бо зрозуміло стало і європейцям теж, що Путін не зупиниться на Україні. Постійні порушення повітряного простору Євросоюзу самі за себе говорять ”, — сказав Катамадзе.

Він зазначив, що агресія Росії почалася ще в 2008 році, з грузинського конфлікту. Однак тоді європейські партнери не повною мірою оцінили небезпеку від Кремля.

“Я думаю, Європа реально побачила загрозу, яка є. Ця загроза не зупиняється в Україні, ця загроза не обмежується Кримом і не обмежується Сходом України. Ця загроза почалася в Грузії і наші західні партнери мабуть не так активно це відчули, коли була Російсько-Грузинська війна в 2008 році. Це почалося 5 серпня. Але до цього, протягом усього 2008 року здійснювалися провокації. Постійно з територій, неконтрольованих центральною владою Грузії, здійснювалися провокації. І це тривало до активної військової фази ”, — сказав Катамадзе.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x