Пт. Апр 19th, 2024

Донецька і Луганська області уже втрачені для України, – ЧорновілДавайте не будемо брехати самі собі. Донецька й Луганська області вже, вслід за Кримом, втрачені для України. І не тому, що над ними не можна відновити контроль, а тому, що цього ніхто робити не буде! Єдине силове відомство, яке ще пробувало щось зробити на Сході, принаймні до сьогоднішнього ранку, СБУ – вже обкладене по повній. Міліція перейшла на бік окупантів. Військова присутність Росії за кримським сценарієм – безумовна. Про це у Фейсбуці написав Тарас Чорновіл, пише dyvys.info.

“Але головне – це те, що Схід свідомо здали. Я вже не знаю, скільки разів треба повторювати, що 27 лютого після засідання РНБО було прийнято рішення не лише про здачу Криму, але й, як мінімум, ще двох областей. Я припускав, що також і Харківської, але там дуже багато економічних інтересів нової владної бютівської верхівки, найперше Авакова, тому щодо неї домовилися – не займати, а на антитерористичну операцію Росія практично не зреагувала (там не було заарештованих російських громадян, бо їх там просто не було – виключна авантюра місцевих сепаратистів). Дві області остаточно були приречені після візиту туди Тимошенко. Хоча це тільки формальність, але вона мала відбутися.

Ці мерзотники, які вже багато років тому стали партнерами Путіна, досі вірять, що він виконає домовленості й зупиниться. Але плани повзучої агресії значно ширші, принаймні Дніпропетровськ у них точно входить… Зараз якось раптово стихла агентурна діяльність на півдні, але, думаю, що лише на час реалізації східного сценарію. Вихід на Придністров’я не знято з порядку денного, більше того почалась підривна діяльність уже на півдні Молдови. Треба зрештою називати імена тих, хто допомагає реалізувати цей сценарій: Тимошенко, Турчинов, Аваков.

Я уявляю, який зараз хай підніметься, але кожен, хто закриває очі на правду – найгірший злочинець. Можна скільки завгодно рвати горлянку про негідників панікерів, що влада все робить правильно, що вона має план і скоро наведе порядок… Згадайте, те саме ми чули щодо Криму. Ті, хто тоді це кричали, зараз розказують, що такий розвиток подій був неминучий, а ми мусили пожертвувати Кримом, щоб урятувати всю країну. Рівно за два тижні вони дослівно те саме скажуть про втрачені Донеччину і Лугань. Коли влада не зробить жодних кроків (а вона їх не зробить) щодо відновлення суверенітету над двома областями, доведеться думати про дві речі, як захистити решту України і що робити з агентами путіна в найвищому керівництві держави?

Господи! Як я би хотів помилятися, але покищо все відбувається саме так, як проглядалося із самого початку…”, – написав Тарас Чорновіл

от UKRNEWS24