Чт. Апр 18th, 2024

Амбіції Коломойського можуть перерости межі сходу України. Він конфліктуватиме з Ахметовим за сфери впливу і владу, проте губернатор Дніпропетровщини зараз має набагато більше переваг. Таку думку в коментарі «Погляду» висловив політолог Руслан Бортнік.

«Багаті люди в Україні, яких називають олігархами, є загрозою для політиків. Адже ці люди успішні у бізнесі та вважають, що зможуть перенести моделі ринку в український політикум. Насправді, амбіції Коломойського можуть сягати набагато далі, ніж південний схід, вони можуть стосуватися всієї країни», — наголошує Руслан Бортнік.

Він додає, що олігарх може навіть зазіхнути на президентське крісло: «На це не наважився ні Пінчук, ні Ахметов, а от Коломойський може навіть виставити свою кандидатуру на президентських виборах чи формувати свою команду на парламентських виборах».

До того ж, між Ігорем Коломойським та Ринатом Ахметовим давно триває конфлікт за доступ до влади і він лише ростиме.

«За Януковича Ахметов мав доступ до влади і міг реалізовувати якісь свої проекти. А Коломойський був таким собі опальним олігархом, який працював, але у складних умовах. Зараз все навпаки. Коломойський має хороший доступ до влади, має можливість спілкуватися із в.о. президента і прем’єр-міністром. Вони просто помінялися ролями і цей конфлікт буде продовжуватися», — каже політолог.

Водночас, як наголошує політолог, цей конфлікт між олігархами триватиме лише у бізнес-сфері та ніяк не позначатиметься на житті східняків: «Цей конфлікт не матиме впливу на ситуацію на сході України. Він розгортатиметься у бізнес-сфері, а конфліктуватимуть у судах, банках, підприємствах. Врешті-решт, він нічим серйозним не закінчиться, ніхто з обох олігархів не повторить долю Ходорковського, все залежатиме від того, хто при владі».

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x