Чт. Мар 28th, 2024

У МЗС України заявили, що Лавров погрожував Україні МЗС оприлюднило коментар щодо висловлювань Міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова в інтерв’ю російському телеканалу “Russia Today”. У ньому серед іншого йдеться про те, що заяви Лаврова Україна розцінює як готовність російської сторони здійснити агресію проти неї.

«На тлі кроків, що здійснюються в Україні з метою добросовісної та повної імплементації Женевських домовленостей, абсолютним дисонансом стали висловлені 23 квітня Міністром закордонних справ РФ Лавровим в інтерв’ю російському телеканалу «Russia Today» погрози застосування російських збройних сил у відповідь на законне здійснення в Україні заходів з боротьби з терористичними та сепаратистськими проявами», — йдетсья у коментарі. Згадані висловлювання в МЗС розцінили як готовність російської сторони здійснити агресію проти України, а також продовжити з цією метою концентрацію російських військ поблизу державного кордону України.

«Використання у згаданому інтерв’ю припущень щодо можливості атаки з боку України на інтереси Росії та росіян, нападу на громадян Росії виглядає кричуще необгрунтованим на тлі тих зусиль, які докладає Україна для деескалації конфлікту та розв’язання його мирним шляхом.

Антитерористична операція, що нині здійснюється, повністю відповідає чинному законодавству України та взятим українською стороною міжнародним зобов’язанням і спрямована на захист жителів східних регіонів України від терористичних та інших протизаконних дій, а також припинення насильства», — зазначили в МЗС. Міністерство закордонних справ України закликало Російську Федерацію неухильно дотримуватися норм міжнародного права, зокрема, щодо поваги до суверенітету та територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах, пише fakty.ictv.ua.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x