Чт. Мар 28th, 2024

Основний удар російських Збройних Сил після відкритого вторгнення в Україну 25 серпня припав на напрям Луганська, а не Іловайська чи Маріуполя.

Про це на прес-конференції повідомив міністр оборони України Валерій Гелетей, передає Укрінформ.

«Основний напрямок ЗС Росії, їх основний удар був сконцентрований на місто Луганськ. Про це ви мало чули, тому що не було людей, які в інтернет кидали інформацію, дзвонили по телефонам і сиділи на ток-шоу», — сказав Гелетей.

За його словами, командуванню АТО було відомо про ситуацію під Іловайськом, проте вона була далеко не найбільш загрозливою. 

«Люди, які знаходилися в Луганську, трималися, коли міномети 240-мм калібру під російською назвою «Тюльпан» розбивали п’ятиповерхові будівлі, пробивали перекриття і вибухали у підвалі, де шансів вижити не було. Але вони вижили, утримали та зупинили Путіна, зупинили танковий наступ на Луганськ», — зазначив міністр.

Він наголосив, що в результаті цих боїв серед військовослужбовців були загиблі та поранені, проте герої відмовилися від публічності. «Так, втрати були, але ви про це не чули. Коли я сказав: «Хлопці, ви — герої, ми зробимо сюжет, щоб вас побачили», вони відповіли: «Вибачте, наші батьки не знають, що ми знаходимося тут, вони думають, що ми перебуваємо в інших підрозділах, а не в зоні АТО», — розповів Гелетей.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x