Чт. Мар 28th, 2024

Россия начала депортацию крымско-татарского народаНародный депутат Украины (фракция «Батькивщина») Александр Бригинец поделился мыслями о некоторых событиях последних дней, пишет thekievtimes.ua.

О провозглашении Луганской Народной республики. Я думаю: може зібратися і теж що-небудь оголосити? Наприклад, створення Оболонської народної республіки. Зібрати п’ятьох людей із автоматами і оголосити про створення Оболонської республіки і вимагати приєднання до Швейцарії. Точно б сказали люди, що це якісь ідіоти.

Я знаю людей в Донбасі, я постійно з ними контактую. Ті, хто вважаються сепаратистами, справжні мерзотники. Вчора мені подзвонили з Горлівки мої друзі і повідомили, що Володимира Рибака, депутата міської ради, якого викрали у п’ятницю, знайшли з рюкзаком піску за плечима в річці біля Слов’янська з розпоротим животом. Ось такі ці люди. Як це все припинити? Треба переконувати наших лідерів цивілізовано, що ми можемо застосувати всі можливості для того, щоб дотримуватися законів. Ви уявляєте, що відчувають люди, коли навколо них ходять з автоматами, виловлюють, ріжуть і убивають?

Донецькі люди — нещасні. У 90-х їх тероризували десятки бандитів, а тепер десятки автоматників-сепаратистів. Вони живуть в таких умовах, яких ми зрозуміти не можемо. Думаємо, що можемо вийти на вулицю, на акції протесту. Ви знаєте чому вивезли начальника краматорської міліції? Бо він єдиний, хто дав правильний наказ: коли була загроза штурму міліції, то він роздав співробітникам зброю і наказав її сховати. І сепаратисти, які намагалися поживитися зброєю, її не знайшли. План не вдався. То герої, справжні, які знають, як вмирати і боротися за незалежність України. Вони нічим не гірші, аніж ті люди, які вмирали на євроМайдані.

Люди залякані, вони бачать навколо смерті. На євроМайдані теж помирали, але їх підтримували інші люди, які стояли поруч. А там цього немає. Тому влада має зробити усе, щоб ці мерзотники були знищені.

О запросе к и.о. президента Украины относительно предложения уволить с поста и.о. главу Администрации президента Сергея Пашинского, поскольку тот не сложил депутатских полномочий. Попри те, що депутати мій запит не підтримали, Олександр Турчинов заявив про те, що Сергій Пашинський займає посаду голови Адміністрації президента України на громадських засадах. А перебування на посаді на громадських засадах не заборонено законом. Для Пашинського це тимчасова робота. Оскільки президента у нас немає і є лише виконуючий його обов’язки, то й вирішили, що в. о. голови Адміністрації президента може тимчасово попрацювати на громадських засадах.

Мене така відповідь на мій запит задовольнила. Адже головне, щоб у нас не було депутатів-сумісників. Депутати повинні скласти мандати, коли йдуть на посади. Але коли мова йде про тимчасові виконання обов’язків, та ще й на громадських засадах, то вважаю, що тут немає жодних порушень.

О визите Джо Байдена в Украину. Упродовж місяця треба, щоб Україну перед самими виборами відвідав Барак Обама. Всі знають, що у найближчі дні перед виборами буде остаточна спроба їх зірвати. Можливо, будуть атаки російської армії. Треба, щоб Росія зрозуміла серйозність намірів США. Як на мене, перед виборами в Україні мають побувати керівники світових держав.

О запрете на въезд в Крым Мустафе Джемилеву. Усім нам заборонили в’їзд на півострів. Але якщо для нас Крим — це Батьківщина, але ми там не живемо, то що стосується Джемільова — це фактично депортація. Можна сказати, що депортація кримських татар уже розпочалася. Сказати, що ця депортація кримсько-татарського народу є ініціативою тупого кримського парламенту буде неправильним. Оскільки Крим підпорядковується Російській Федерації, то сто відсотків, що документ про заборону щодо в’їзду Джемільова узгоджувався з Путіним. Путін однією рукою нібито реабілітував кримсько-татарський народ, а з іншого — продемонстрував, що Росія так і не змогла реабілітуватися для інших народів, не пускаючи додому провідного кримсько-татарського лідера.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x