Чт. Апр 18th, 2024

Москва вже не бачить різниці між федералізацією і децентралізацією, але хоче, щоб росіяни впливали на зовнішню політику України.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в ефірі каналу «ТВ Центр», передає Укрінформ.

«Як назвати нову державу — унітарна Україна, Республіка Україна, Федеральна Республіка або децентралізована Республіка — це абсолютно неважливо. Суперечка про те, що федерація — це погано, а децентралізація, можливо, і можлива, абсолютно несуттєва», — сказав глава МЗС РФ.

За словами Лаврова, головне завдання, яке сьогодні стоїть перед керівництвом України, — домовитися по суті, «як житимуть люди, обиратися губернатори, формуватися законодавчі збори, який буде статус російської мови та інших мов меншин».

Також він стверджує, що Москва хоче бачити дружню Україну, щоб «росіяни» жили в Україні і впливали на її зовнішню політику.

«Ми хочемо, щоб Україна була дружньою, і щоб росіяни, які вважають Україну своїм домом, жили там і впливали на те, як ця держава вирішує соціально-економічні, зовнішньополітичні та інші завдання, щоб у них був голос у цій країні», —  сказав він.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x