Ср. Апр 24th, 2024

Діями озброєних людей, які незаконно утримували військовослужбовців 25-ої окремої повітряно-десантної бригади ВДВ ЗС України у Слов’янську, керував полковник ГРУ ГШ ЗС РФ Ігор Стрєлков. При цьому він ще й намагався переманити десантників на свій бік.

Це засвідчив один з українських військовослужбовців, які 16 квітня були затримані групою озброєних осіб на в’їзді до Краматорська, повідомляє прес-центр СБУ.

«Вилучення автоматичної зброї відбувалось під особистим керівництвом Стрєлкова. При цьому офіцер ГРУ РФ схиляв українських військових переходити на бік незаконного озброєного формування, обіцяючи високі зарплати та інші матеріальні вигоди», — засвідчив десантник.

За його словами, відмовитися від виконання військових обов’язків вимагав і присутній там російський диверсант на прізвисько «Ромашка», який хизувався, що у складі снайперської групи був на майдані Незалежності у Києві під час масових акцій протесту.

Нагадаємо, 16 квітня у місто Краматорськ в Донецькій області увійшли шість одиниць бронетехніки Збройних сил України (БМД), які діяли за планом антитерористичної операції. У центрі міста рух колони заблокували місцеві жителі, яких російські диверсійно-терористичні групи використовували як живий щит. Унаслідок блокування екстремісти захопили техніку, і колона попрямувала у бік Слов’янська.

Розвідувально-диверсійна група на чолі з офіцером ГРУ ГШ збройних сил РФ Ігорем Стрєлковим (позивний «Стрілок») підозрюється також у скоєнні 14 квітня поблизу Слов’янська збройного нападу на працівників СБУ, під час якого загинув капітан спецпідрозділу «Альфа», ще троє дістали поранення.

Крім того, за даними спецслужби, саме Стрєлков особисто віддавав команди захопити і утримувати Харківську та Луганську облдержадміністрації.

Його оголошено у розшук.

Источник: Укрінформ

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
2 комментариев
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Чумацький Шлях
Чумацький Шлях
10 лет назад

Байки, байки, тiльки байки. Нiчого окрема. Де докази, панове? Докази у студiю, будь ласка! Увесь минулий тиждень Ярема розповiдав нам, що слiдчi iзолятори Києва повнi заарештованих ГРУ-шних спецьвiйськових. Де хоч один з них? В Українi ж кордони насмерть зачиненi.
Де хоч один ГРУ-шник чи ФСБ-шник? Якщо був би, його б вже показували по усiм телеканалам свiту 24 години на добу, та не призначував би Коломойский 10 тыс. доларiв за піймання кожного такого. А дає такi гроши саме тому, що сучасному київському «уряду» бракує доказiв. Нема жодного. Лише ось такi байки про «Стрєлкова» та «Ромашку»…

Дмитрий
Дмитрий
10 лет назад

Как приятно услышать мнение Человека!!!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x