Пт. Мар 29th, 2024

image0582

Перед студентами Стрийського художнього училища стояло непросте завдання – прикрасити невеликі сімейні будиночки в Таор Карпати. До речі, основна ідея, заради чого ця база відпочинку була створена, це єднання з природою та життя в гармонії з нею. Студенти-художники намагалися передати цю ідею у своїх роботах. Оформлення вони почали із сімейних будиночків. Продовжуючи тему любові до природи, вони обрали саме тематику пір року для окраси приміщень. Тим самим митці хотіли показати, що у природи поганої погоди не буває, і що краса завжди знаходиться поміж нас – зимою весною, влітку та восени.

Так, природа в Україні завжди прекрасна, але Ви не знаєте Україну, якщо не були у Карпатах, адже саме тут її душа. І у чарівних Карпатах пори року сприймаються по-іншому – тут ще палкіше літо, ще ароматніша весна, ще спокійніша осінь та ще більш святкова та сніжна зима. Саме сюди, в Таор Карпати, приїжджають за різдвяним духом, і хто знає, може навіть сам Святий Миколай зупиняється в одному з будиночків на короткий перепочинок. Цю чарівну атмосферу вдалося передати юним дизайнерам зі Стрийського училища. Вони висловили любов до рідного краю у картинах, здебільшого триптихах — і невеличкі сімейні будиночки стали по справжньому затишними.

Такий захід був корисним не тільки для майбутніх гостей будиночків, які зможуть оцінити прекрасні роботи молодих геніїв, та ще й для самих художників. Вони відчули себе справжніми професіоналами, змогли розкрити свій творчий потенціал та втілити у життя свої власні ідеї. Кирило Кімакович, меценат, який підтримує талановиту молодь України, вважає такі заходи надзвичайно корисними. І справді, діти натішилися від душі, їхні очі палали від можливості створити щось справді оригінальне, і при цьому їхні роботи не стануть припадати пилом у кутку — ними милуватимуться люди, що, звичайно, є дуже важливим для кожного художника.

І найприємніше те, що така акція не стала одноразовою. Тепер кожного року у сімейних будиночках з’являються нові картини, підписані іменами молодих творців. Наприклад, наступна акція відбувалася за темою «У гостях у…». Відомо, що Таор Карпати було відкрито влітку 2013. Метою створення цього комплексу було не тільки дати людям можливість відпочити від галасу, а й надихнути пізнати щось нове, подружитися з природою навколо — лісом, горами, ріками. «У гості» ходили до тих, хто знає напам’ять таємничу душу Карпат – до лісника, рибалки, грибника, мисливця, знахаря та мандрівника.

Діти оформлювали сімейні будинки картинами та іншими невеличкими деталями інтер’єру, тим самим налаштовуючи майбутніх гостей на філософський та романтичний лад.

У черговий раз юні митці розкрили свої таланти, втілили свої творчі задуми та продемонстрували свій стиль, що є особливим та неповторним у кожного.

Потім художники-початківці не тільки підписали та вивісили свої роботи у самих будиночках та у рецепції, а ще й взяли участь у конкурсі найталановитішого художника. Переможців обирали за голосами гостей Таор Карпати. Але навіть ті, хто не переміг у конкурсі, все одно виграли – адже вони зробили перший крок на своєму професійному шляху – несміливий та надзвичайно важливий.

 

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x