Пт. Апр 19th, 2024

Гарна перепродажна підготовка нерухомості покращує її зовнішній вигляд, підвищує теплоізоляцію, захищає стіни від шкідливих впливів, підвищуючи термін служби. Ще недавно квартири здавалися зі стандартною чистовою обробкою. Сьогодні забудовники пропонують варіанти, що задовольняють смак та кишеню всіх клієнтів. Однак не варто розслаблятися та довіряти забудовникам. Щоб квартира дійсно радувала, при прийманні перевіряйте виконання нормативних, проектних вимог.

Житло повністю готове до заселення

При придбанні елітної нерухомості часто інвестори замовляють у будівельної обробку «під ключ». Майбутній власник житла звертається до забудовника, з проханням повністю обладнати квартиру та вже вселяється в готове житло. Але це дуже дорого коштує, тому дозволити купити квартиру в новобудові з обробкою можуть далеко не всі українці.

Новобудови без обробки

Купуючи нерухомість без обробки, власник отримує бетонну коробку, в якій виконаний мінімум робіт: прокладені труби опалення, водопостачання, проведено електрику.

Найчастіше такий вид обробки квартир в новобудовах пропонують забудовники в монолітних будинках з вільним плануванням. Там відсутні навіть стіни між кімнатами, а є тільки несучі. Однак навіть в такому випадку будівельна компанія посприяє в пошуку фірми, яка виконає оздоблювальні роботи.

Плюси:

  • свобода для реалізації дизайнерських та планувальних задумів;
  • немає потреби переробляти щось;
  • економія коштів при покупці, що особливо важливо при іпотеці, тому що знижується обсяг переплати.

Мінуси:

  • довгий та «брудний» ремонт, можливість в’їхати в квартиру не раніше, ніж через 4 — 6 місяців;
  • значні витрати на будівельні матеріали, їх доставку та роботи;
  • шум у будинках з чорновою обробкою через ремонт сусідів протягом перших 3 років;
  • під’їзди та зони загального користування сильно зношуються за період проведення ремонту в квартирах через велику кількість будівельних матеріалів що розвантажуються та неакуратне ставлення робітників.

При покупці такої нерухомості з’являється можливість зробити ремонт під себе, контролювати кожен етап робіт, що проводяться, використовувані матеріали. Але це вимагає великих грошових витрат, аж до половини від вартості житла.

Також буде потрібно витратити багато часу та сил на пошук фахівців, матеріалів. А навіть якщо власник впорається з ремонтом швидко, то є ймовірність того, що сусіди найближчий рік будуть турбувати шумом.

Чорнова та чистова обробки новобудови

Найбільш популярний тип обробки квартир в новобудовах сьогодні — чорнова, адже в більшості випадків власник захоче зробити ремонт в залежності від смаків та вподобань.

В результаті покупки нерухомості покупцеві залишиться зробити косметичний ремонт. Вирівнювання, стяжки буде виконано, стіни поштукатурені, встановлені радіатори.

Перевага чорнової обробки новобудов очевидна: новосел заощадить на матеріалах та фахівцях, при цьому ремонт буде відповідати бажанням. Однак якщо покупець не має великого доходу, наприклад, молода сім’я, то в’їхати відразу не вийде.

Чистова вже містить всі види чорнових робіт та певний список виконаних забудовником оздоблювальних робіт:

  • встановлюються двері;
  • на стіни клеяться шпалери, настилається підлога, фарбуються стелі;
  • встановлюється сантехніка та укладається плитка в санвузлах;
  • встановлюється електрообладнання.

Безсумнівним плюсом цього варіанту обробки квартири в новобудові буде повна готовність до проживання, перевози речі та живи. Але забудовник використовує недорогі та неякісні матеріали та в майбутньому все-таки буде стояти питання про косметичний ремонт.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x