Пт. Апр 19th, 2024

Лідер партії «Єдиний центр», політолог Вадим Карасєв прогнозує кілька сценаріїв розвитку подій після відставки Арсенія Яценюка.

Про це він сказав у коментарі Укрінформу.

«Або формується нова парламентська більшість і оновлюється Кабмін, особливо в тій частині, яка стосується «Свободи»… Вона вийшла з коаліції, отже, повинна відкликати своїх міністрів, а на їх місце призначать нових. Або хай «Свобода» і «УДАР» призначають свого нового технічного прем’єра і формують технічний уряд на три місяці», — вважає він.

Коментуючи відставку Прем’єра, Карасєв назвав її цілком раціональним і продуманим кроком після розпаду коаліції.

«Це жест напіввідчаю, але він цілком раціональний і продуманий. При несподіваному і віроломному розпаді коаліції Яценюку немає резону брати на себе відповідальність за діяльність уряду. Парламент фактично напврозпущений, немає парламентської більшості, немає підтримки Кабміну, а вся відповідальність за долю країни — на них», — підкреслив він.

На думку Карасєва, «Свобода» повинна у будь-якому разі взяти на себе відповідальність за ситуацію в країні та не перекладати її на «Батькивщину» і Яценюка, обмежуючи їх електоральні можливості.

«Перш, ніж розпускати коаліцію, потрібно думати, що буде з урядом, адже коаліція не існує окремо від уряду, як і уряд не існує без неї. Це дві сторони одного явища в нашій країні», — підкреслив політолог.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Сергій Букин
Сергій Букин
9 лет назад

Думаю, що у цей важкий для країни час бюджетники мають погодитися працювати лише за ставку, без премій, доплат і надбавок.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x