Чт. Мар 28th, 2024

Найбільшим успіхом України на сучасному етапі є створення власної національної ідентичності, що, в свою чергу, є великою проблемою для президента Росії Володимира Путіна.

Про це заявив у Варшаві колишній президент Польщі Александер Кваснєвський, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Найбільшим успіхом України є створення власної національної ідентичності. … Найбільшою проблемою Путіна є національна свідомість українців», — зазначив політик.

За його словами, у Кремлі усвідомлюють, що в Україні чи Молдові спостерігається процес «вестернізації». Тому, констатує Кваснєвський, у Путіна залишилося 5-7 років, щоб якось зупинити цю тенденцію. «Цим пояснюється його нинішня активність», — вважає екс-президент Польщі.

Політик зазначив, що плани Путіна не є таємницею, оскільки він неодноразово говорив, що вважає розпад СРСР найбільшою геополітичною катастрофою XX століття. «Його метою є відновлення впливу на пострдянському просторі шляхом створення Євразійського союзу. Слабкість економіки України є для нього певним шансом досягти свого», — підкреслив Кваснєвський.

Водночас він зауважив, що можлива згода української влади на нейтралітет і федеративний устрій може стати згубною для незалежності країни.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sergey
Sergey
9 лет назад

…и довольно большой части русских.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x